Bine aţi venit, Vizitator! Înregistrare RSS

AdZone - Marketing and Advertising Area

Duminică, 2018-03-25
Principală » 2012 » Februarie » 21 » Social Media Fail
7:06 PM
Social Media Fail

Odată cu apariţia reţelelor de socializare online, companiile şi firmele mai mici / mai mari au început să pătrundă pe teritoriul acesta pentru a se promova şi pentru a atrage clienţi.

Până aici totul e OK, dar se fac câteva greşeli care pot duce la ignorarea cel putin online a respectivei companii, ba chiar înrăutăţirea imaginii firmei în mintea consumatorului.

În continuare am să invoc câteva motive pentru care eu unul dau unflollow/unlike.

1. Atacă unele valori morale

Ok, în social media odată strânşi pe Fan Page un număr de followeri aceştia trebuie "mulţumiţi" cât de mult cu putinţă şi cât mai general. Ideal ar fi o triere in funcţie de comportamentul, obiceiurile şi aşteptările lor faţă de companie pentru a vedea cui şi cum de adresăm. Trebuie bagaţi toţi în seamă pentru ca să nu se simtă marginalizaţi de un eventual anunţ care îi ofensează, de exemplu.

2. Nu le pasă de comunitate

Pe pagina fanilor se postează cât mai des pentru a-i ţine la curent cu toate noutăţile ce au legătură cu respectiva companie.Nu se postează o dată la săptămână sau înainte cu o zi de momentul când are loc un eveniment sau o promoţie, etc.

3. Nu interacţionează cu fanii

Fan Page = pagina fanilor. Got it ? Adică acolo fanii sunt pe primul loc. Trebuie mulţumiţi pentru că aşa îi câştigi, discutând cu ei, răspunzându-le şi oferindu-le informaţiile pe care le cer.

4. Nu îmi oferi "awesome stuff" dacă nu mă cunoşti

Nu îmi place să mi se propună sau să mi se ofere informaţii gratis sau cine ştie ce alte lucruri "atractive" atât timp cât încă nu mă cunoşti, nu îmi cunoşti comportamentul şi ştii ce vreau. Cum ziceam la punctul 1, prima dată trebuie să îmi ştii nevoile ca să ştii ce şi dacă îmi poţi oferi ceea ce vreau.

5. Urăsc mesajele robot

Dacă dau follow pe Twitter şi îmi apare faimosul tău mesaj de întâmpinare sunt şanse mari să îţi dau unfollow.Nu pentru că poate eşti un om cu care aş putea relaţiona bine, ba chiar asta vreau şi eu, nu să primesc mesaje presetate. Nu mă aştept nici să îmi dai personal un mesaj de "Bun venit" dar chestia cu auto-respond nu e pe placul meu.

Ce alte motive vă fac pe voi să nu mai urmăriţi pe cineva / o companie ?


Vizualizări: 677 | Adăugat de: Alex | Tag-uri: social media, interactiune, twitter, facebook, unfollow | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Website:
Cod *: